Running Blind

Hieronder vertelt een buddy over de Running Blind training elke dinsdagochtend in Osdorp. Je kunt echter ook een zgn. huisbuddy zijn voor  een slechtziende loper die bij jou in de buurt woont. Kijk voor meer informatie op Running Blind Amsterdam of mail naar amsterdam@runningblind.nl.

Ken je iemand die slechtziend is en graag zou willen hardlopen? Wijs ze op Running Blind!

Een verhaal van buddy Herbert Geers:

“VIP staat voor Visually Impaired Person en een aantal VIPs die ik ken, zijn lopers van Running Blind Amsterdam. Ik geef mijn VIPs mijn zicht (ik ben de zgn. ‘buddy ‘) en zij geven mij een fantastische training.

Om de dinsdag rij ik vanuit Haarlem, mijn woonplaats, naar Osdorp met Machteld en Peter. Beiden zien en horen slecht en hebben een grote liefde voor het hardlopen. Een buddy helpt de VIP tijdens de looptraining zelf en bij het lopen van een 5-8 km in de ‘Tuinen van West’ (wij noemen dit ‘naar buiten gaan’). De trainingen onder de bezielende leiding van Gerard zijn soms zwaar, soms licht, maar altijd leuk om te doen. We zijn lekker bezig van 09:30 tot 11:15. Daarnaast loop ik soms met Peter een lange ronde in de duinen bij Haarlem.

Het is niet alleen erg mooi om te doen maar ook gewoon leuk, gezellig en goed voor mijn eigen looptechniek (voeten optillen, Herbert!). Het is mooi om te ervaren wat een ongelooflijk vertrouwen de VIPs je geven.
Ga zelf maar eens 1 minuut met de ogen dicht meelopen met iemand anders… Uiteindelijk maken we elkaar beter.

Runningblind Amsterdam is succesvol en veel VIPs rapen de moed bij elkaar om te gaan hardlopen. Het aantal buddy’s blijft echter achter en we kunnen hierdoor niet altijd ‘naar buiten’. Dus mocht hardlopen je ding zijn en kan je je werk zo indelen dat je 1 of meerdere keren per maand
op dinsdagochtend kan meetrainen, loop mee! Meld je aan via amsterdam@runningblind.nl. Dan kunnen we vaker ‘naar buiten’ en genieten van al het moois dat hardlopen brengt. Je doet er niet alleen anderen een ongelofelijk plezier mee maar het is ook nog eens goed, leuk en uitdagend voor jezelf.

Natuurlijk zijn ook beginnende lopers van harte welkom. We hebben hier een speciaal groepje voor met een aangepaste training.”