Tegenkracht

Voor Sport, Tegen Kanker

Stichting Tegenkracht zet zich al jaren in voor kankerpatiënten.  De stichting helpt kankerpatiënten aan een sport-revalidatie-plan op maat. Stichting Tegenkracht werft fondsen omdat zorgverzekeraars deze vorm van ondersteuning nog steeds niet vergoeden.

Wil je met jouw deelname Stichting Tegenkracht en kankerpatiënten sportief ondersteunen? Word donateur of doe een eenmalige gift. Dat kan ook als je je voor-inschrijft voor deze Hardloopavond4daagse.

Meer informatie over het werk van Tegenkracht vind je op www.tegenkracht.nl.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds meer dat het voor kankerpatiënten ontzettend goed is om actief te zijn met sport en bewegen al tijdens de behandelingen. Sport zorgt voor een goede afleiding, is voor veel mensen een uitlaatklep en een vast onderdeel van hun leven.
Sporten en actief bezig zijn helpt tegen vermoeidheid die optreedt tijdens en na een behandeling van kanker. Daarnaast helpt een betere fysieke gesteldheid je aan een betere kwaliteit van leven. Ook voor kankerpatiënten die mogelijk overlijden kan sport een heel waardevolle bijdrage leveren.

Het Sportplan op Maat biedt kankerpatiënten de nodige begeleiding en faciliteiten om zo sterk mogelijk de behandeling van chemo, bestraling en operatie in te gaan en te kunnen doorstaan.