29 mei, 1ste avond, 5 en 10 km

5 km: Diemerparkroute, avond 1, 5,40 km


10 km: Hoogspanningsparcours, avond 1, 10,28 km

 

LET OP: Routes zijn iets aangepast!

Bij vetgedrukte richtingen staan parcourswachten.

5 en 10 km vertrekken samen

Start vanaf de hockeyclub richting het kleine rieteiland. Ren over de heuvel en ga bij de kruising vóór het Diemerstrandje Ra (1). Vrij snel daarna bij het onverharde pad La (1). Je loopt op een heuvel in het midden van het park over een onverhard pad. Bij de T-splitsing met het verharde pad La (2). Ren het pad af tot het eind van het park. Ga Rd (1) en houdt rechts (Rd 2) aan bij de splitsing. Je loopt onderaan de dijk.

BIJ DE EERSTE AFSLAG SCHEIDEN DE ROUTES, 5k gaat Ra richting Kanaal, 10k gaat Rd richting Paviljoen Puur.

5 km: Diemerparkroute, avond 1, 5,40 km
Ra (2) richting het Amsterdam-Rijnkanaal. Volg de weg langs het water helemaal tot aan de Nesciobrug en sla Ra (3), sla vervolgens weer Ra (4) het pad op richting de hockeyclub en ren richting finish.

10 km: Hoogspanningsroute, avond 1, 10,28 km

Bij splitsing tussen 5km en 10km Rd (3). Volg de Diemerzeedijk, vóór café Puur Ra (5) de Overdiemerweg op. Snel achtereen La (3) en Ra (6), daarna Rd (4) ongeveer 2,5 km Overdiemerweg volgen met water steeds aan rechterhand. Je komt langs AR-kanaal, onder Uyllanderbrug door, tot T-splitsing aan einde van Overdiemerweg. (Indien gesloten om het hek heen). Ra (7), kort daarop La (4) het fietspad (Diemerzeedijk) op. Bij T-splitsing bij de dijk La (5). Diemerzeedijk volgen tot aan entree Diemerpark, daar Rd (5) over het brede pad het park door. Pas ná het passeren van de hockeyclub Ra (8) richting de hockeyclub en finish.

BIJZONDERHEDEN:
1) Loop onderlangs de dijk tussen het Diemerpark en de Diemer kustbatterij. Het fietspad bovenop is te smal en te druk bereden. Zowel op de heenweg als de terugweg.
2) ATTENTIE: we zijn te gast bij Nuon. Zij zetten een groot hek voor ons open. Zij hechten eraan te wijzen op je eigen risico als je over hun terrein loopt. PAS OP voor ongelijk liggende of ontbrekende bestrating, met name langs het kanaal.
3) Wees voorzichtig op het ‘schapenpaadje’ vanwege de veeroosters die in het fietspad liggen (en vanwege de schapen natuurlijk).