30 mei, 2de avond, 5 en 10 km

5 km: Diemen-Noordroute, avond 2, 5,63 km

 

10 km: De Diemenroute, avond 2, 11,37 km

BIJZONDERHEDEN:
1. Pas op voor fietsers als je in de tunneltjes onder de A1 en het spoor loopt.
2. Na km 6 moet je brugtrappetjes op- en aflopen. Het bruggetje ligt langs het spoor.

Routebeschrijving
Bij vetgedrukte richtingen staan parcourswachten.
5 en 10 km vertrekken samen
Van startpunt naar de Nesciobrug, La (1) de brug over. Aan het eind van de brug La (2) en meteen weer La (3). Over dit schelpenpad langs de A10. Aan het eind La (4) over het bruggetje en dan de Buytenweg oversteken. LET OP, voetgangers hebben voorrang, maar je kruist hier autoverkeer. Ra (1) het fietspad langs de Diemerpolderweg op. Bij de eerste rotonde Rd (1).
BIJ DE TWEEDE ROTONDE SCHEIDEN DE ROUTES
5 km
Bij de tweede rotonde La (5) de Schepenweg in, La (6) de Botterweg in. Aan het eind RA (2), nog steeds de Botterweg. Bij Schouw La (7) het fietspad op. Vlak daarna, bij het winkelcentrum zit er een knikje in het fietspad. Je mag Rd (2) afsnijden over de stoep. Het fietspad helemaal blijven volgen tot de Ouddiemerlaan.  Ra (3) de Ouddiemerlaan op. Aan het eind La en weer La de Nesciobrug weer op, en rechtsreeks terug naar het start/finishpunt.

10 km
Bij de tweede rotonde Rd het fietspad langs de Diemerpolderweg blijven volgen. Bij de Overdiemerweg La (8) en meteen weer La (9) het tunneltje onder de A1 door. Even verderop onder het spoor door en steeds de Overdiemerweg blijven volgen. Aan het eind van de weg Ra (4) en snel weer Ra (5) het dijkje op dat langs de Sportlaan loopt. Je mag de Sportlaan oplopen, maar bij het sportcomplex moet je weer het dijkje op. Helemaal aan het eind bij de spoordijk Ra (6), bruggetje over de Diem over terug naar de Overdiemerweg. La (10) weer terug over Overdiemerweg. Na het tunneltje onder de A1 La (11) verder over de Overdiemerweg helemaal naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Daar La (12) langs het kanaal terug naar de Nesciobrug. Rechtstreeks terug naar het start/finishpunt.